Αφράτα πεϊνιρλί

Η καλύτερη ζύμη για αφράτα πεϊνιρλί!😋

υλικά ζύμης:
2 κουπ. γάλα φρέσκο χλιαρό
1/3 κουπ. καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη 
1κ.γλ γεμάτη αλάτι
5 κουπ. αλεύρι
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 κρόκο με λίγο γάλα για επάλειψη
Για την γέμιση έβαλα:
Γραβιέρα
Μπέικον
Σαλάμι αέρος
Ντοματίνια 
Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
Κέτσαπ
τριμμένη Μοτσαρέλα
ή
 ότι θέλετε 😋😉
εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, το λάδι την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρώς.
 Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι
 μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη αλλά να μην κολλάει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διογκωθεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
 μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω στον πάγκο αφού τον αλείψουμε με 2-3 σταγόνες λαδάκι
 κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια σαν μεγάλα μανταρίνια 
 και φτιάχνουμε μπαλάκια
 παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι που είναι πιο ξεκούραστο και το ανοίγουμε με τα χέρια μας 
 Βάζουμε στο κέντρο λίγη κέτσαπ και ότι υλικό θέλουμε
 χαράζουμε με τον κόφτη ή με ένα μαχαίρι
 παράλληλα με την γέμιση
 παίρνουμε την μια άκρη και την περνάμε πάνω από την γέμιση και την βγάζουμε στην μία χαρακιά που έχουμε κάνει  
 περνάμε και την άλλη άκρη από πάνω και φτιάχνουμε το πεϊνιρλί
τα βάζουμε στο ταψί τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30' περίπου
 τα αλείφουμε με το μείγμα κρόκο-γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190c για 20'-25'
Έτοιμα
Καλή όρεξη!

Σχόλια