Μαλακά ψωμάκια για αλμυρά/γλυκά σνακ!
υλικά:
2 κουπ. ζεστό γάλα
1/2 κούπ. ζεστό νερό
1/2 κουπ. καλαμποκέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά, τον (1 κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη πριν το ψήσιμο)
1/2 κούπ. ζεστό νερό
1/2 κουπ. καλαμποκέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά, τον (1 κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη πριν το ψήσιμο)
900γρ.- 1 κ. αλεύρι
εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, το νερό, το λάδι, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και το ασπράδι
προσθέτουμε σιγά σιγά όλο το αλεύρι
μέχρι να γίνει μια μαλακή αφράτη ζύμη
σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για 1:30' περίπου να φουσκώσει
λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και κόβουμε κομμάτια από την ζύμη όσο ένα μανταρίνι και τα τοποθετούμε σε σειρά
αφού κόψουμε όλη την ζύμη, βάζουμε επάνω σε κάθε μπαλάκι λίγο βούτυρο
παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι που φτιάξαμε και το ανοίγουμε με τα χέρια μας και το ρολάρουμε και τα βάζουμε πάλι σε σειρά
παίρνουμε πάλι το πρώτο ρολάκι και το ανοίγουμε σε λεπτό κορδόνι για να φτιάξουμε τα στεφανάκια
τα βάζουμε στο ταψί αραιά, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 30' για να φουσκώσουν
χτυπάμε τον κρόκο που είχαμε κρατήσει με 1-2 κ.σ. γάλα
και τα αλείφουμε, μπορείτε να βάλετε από πάνω ότι σας αρέσει (εγώ έβαλα λίγο παπαρουνόσπορο)
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 20' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα
Είναι έτοιμα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου