Πιροσκί

Πιροσκί!


υλικά ζύμης:
1 κ. αλεύρι
500 ml νερό ζεστό
11/3 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κ.γλ. αλάτι
4 κ.γλ. ζάχαρη
5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
υλικά γέμισης:
4 πατάτες βρασμένες
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι - πιπέρι 
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο 
(Βράζουμε τις πατάτες, τις σουρώνουμε, τις λιώνουμε και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο, τον άνηθο και αλάτι-πιπέρι κατά βούληση)

εκτέλεση:
Αφού ζυμώσουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και την αφήσουμε και φουσκώσει, την κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού.
Ανοίγουμε με το χέρι μας το κάθε μπαλάκι σε πιτούλα 
Βάζουμε γέμιση
 και αρχίζουμε να κλείνουμε με τα δάκτυλα μας τις άκρες
 Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε σε τηγάνι καλαμποκέλαιο 
 και αρχίζουμε το τηγάνισμα (όχι σε δυνατή φωτιά)
Είναι έτοιμα! 
 Καλή επιτυχία!
*Μπορείτε να τα γεμίσετε με λουκάνικο, φέτα, κιμά ή ότι άλλο θέλετε*

Σχόλια