Ζαμπόν κοτόπουλου στο σπίτι
Chicken ham
υλικά:
Στήθος κοτόπουλου ή Γαλοπούλας
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
Μπαχαρικά:
1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1/ 2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γλ. σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κύβο κοτόπουλου
λίγο αλάτι - πιπέρι
εκτέλεση:
Χαράζουμε και του ρίχνουμε αλάτι και ζάχαρη να πάει παντού.
Το βάζουμε μέσα σε σακουλάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
Ανοίγουμε μεμβράνη για τρόφιμα

Πασπαλίζουμε μπαχαρικά
Βάζουμε επάνω το κρέας και πασπαλίζουμε λίγα μπαχαρικά ακόμα
Τυλίγουμε σφιχτά
Δένουμε στις άκρες με την ίδια την μεμβράνη ή με λαστιχάκι
Τυλίγουμε άλλη μια φορά το ρολό με αλουμινόχαρτο
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και σβήνουμε την φωτιά
Βάζουμε το ρολό μέσα για 3 ώρες στο διάστημα αυτό, ανάβουμε πάλι την φωτιά και πριν αρχίσει τον βρασμό το σβήνουμε
Είναι έτοιμο
Όταν κρυώσει το βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο
Το χρησιμοποιούμε σε σάντουιτς, σαλάτες, pizza, μακαρονάδες κ.α.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου