Παξιμαδάκια κανέλα-πορτοκάλι
υλικά:
1/2 κουπ. καλαμποκέλαιο
1/2 κουπ. ζάχαρη
1/4 κουπ. κονιάκ
1/4 κουπ. χυμο πορτοκάλι
1 κ.γλ. ξυσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. σόδα
500 γρ. αλευρι
σουσάμι
εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κονιάκ και τον χυμό
προσθέτουμε την κανέλα, την σόδα, το ξύσμα, την βανίλια και ανακατεύουμε
ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας
μέχρι να γίνει η ζύμη
χωρίζουμε και πλάθουμε την ζύμη σε δυο μπαστούνια
ρίχνουμε στον πάγκο σουσάμι και τα ρολάρουμε να κολλήσει το σουσάμι
τα βάζουμε στο ταψί και τα χαράζουμε δεν τα κόβουμε
ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175c για 20'
τα βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε, τα απλώνουμε στο ταψί και τα ξανά ψήνουμε για 10' ακόμα στους 170c
είναι έτοιμα
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου