Φακές με λαχανικά και ρύζι Basmati
υλικά:
200 γρ. φακές άβραστες(έχω βάλει τις κλασικές και Beluga)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1-2 καρότα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουπ. ντομάτα τριμμ. στον τρίφτη
αλάτι - πιπέρι - λίγη καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο
εκτέλεση:
Αφού βράσουμε τις φακές περίπου 20', τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι
προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, καπν. πάπρικα και σοτάρουμε λίγο ακόμα
ρίχνουμε τις φακές, προσθέτουμε αν χρειάζεται και λίγο λάδι ακόμα
προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νεράκι αν χρειάζεται, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό να χυλώσει
Είναι έτοιμο, σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι Basmati
Καλή όρεξη!
Είναι νόστιμο δοκιμάστε το!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου