Κέικ για τον καφέ ή το τσάι με πουρέ μήλου και κράμπλ κανέλας
υλικά για το κέικ:
3/4 κουπ. καλαμποκέλαιο
2 αυγά
2 κουπ. αλεύρι
3/4 κουπ. ζάχαρη
1 κ.γλ. baking powder
2/3 κουπ. γάλα με 2 κ.γλ. ξύδι
1 βανίλια
6 κ.σ. πουρέ μήλου (σε κατσαρολάκι βάζουμε 3-4 μήλα καθαρισμένα και κομμ. σε κύβους μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο,1 κ.σ. ζάχαρη, 1/2 κ.γλ. κανέλα και τον χυμό από μισό πορτοκάλι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν, τα λιώνουμε σαν πουρέ ακόμα και με ένα πιρούνι)
υλικά για το κράμπλ:
1 κουπ. αλεύρι
1/3 κουπ. καστανή ζάχαρη
5 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. κανέλα
λίγη βανίλια
εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, την ζάχαρη και το λάδι για 2'-3'
προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που μέσα έχουμε προσθέσει και ανακατέψει το baking powder και την βανίλια. Χτυπάμε για 2'-3' ακόμα.
ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 23x23
απλώνουμε τον πουρέ μήλου(😕ξέχασα να βγάλω φώτο)και από πάνω το κράμπλ
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180c για 35'
μετά από 10' περίπου πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη
και το κέικ είναι έτοιμο να συνοδεύσει ένα καφεδάκι ή ένα αρωματικό τσάι
Γρήγορο, αφράτο, νόστιμο!!
Καλή επιτυχία!
😋
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου