Αφράτα μπαστουνάκια με παπαρουνόσπορο

Αφράτα μπαστουνάκια με παπαρουνόσπορο


υλικά ζύμης:
550γρ. αλεύρι
1 φακ. ξηρή μαγιά
125ml. γάλα ζεστό
125ml. νερό ζεστό
125ml. καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 βανίλια
υλικά γέμισης:
1/2 κουπ. παπαρουνόσπορο
4-5 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κουπ. καλαμποκέλαιο
2 κρόκους για το γυάλισμα
εκτέλεση:
Βάζουμε σε πολυκόφτη τον παπαρουνόσπορο και τον σπάμε όσο..γίνεται.
 Ανακατεύουμε τον σπασμένο παπαρουνόσπορο με το λάδι, την ζάχαρη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30' περίπου
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά της ζύμης.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να διογκωθεί
 Κόβουμε την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια
  λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε λεπτό φύλλο με τα χέρια μας
 απλώνουμε στο πρώτο φύλλο λίγο από το μείγμα παπαρουνόσπορου
ανοίγουμε το επόμενο φύλλο το βάζουμε επάνω στο άλλο και πάλι μείγμα..
και πάλι φύλλο..
 κόβουμε σε λεπτές λωρίδες με την ρόδα
περνούμε μία μία σειρά, την διπλώνουμε και την
στρίβουμε
 τοποθετούμε τα στριφτάράκια στο λαμαρινάκι και τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν
 αλείφουμε τα φουσκωμένα στριφταράκια με τους κρόκους αφού τους χτυπήσουμε με ένα πιρουνάκι και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 20'-25'
 Είναι έτοιμα 
 Αφράτα, νοστιμα, για όλες τις ώρες👌
 Καλή επιτυχία
😋

Σχόλια