Παξιμάδια με γλυκάνισο
υλικά:
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ. αλεύρι κίτρινο
500γρ. νερό
1 κύβο φρέσκια μαγιά(25γρ.)
70γρ. ελαιόλαδο
50γρ. ζάχαρη
15γρ.. αλάτι
20γρ. γλυκάνισο
σουσάμι άσπρο + μαύρο
εκτέλεση:
Βάζουμε στο δοχείο του μίξερ ή σε ένα μπολ, την μαγιά λίγο από
το νερό και την διαλύουμε.
Προσθέτουμε στην μαγιά, το άσπρο και το κίτρινο αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, τον γλυκάνισο, το υπόλοιπο νερό και
ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ ή με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη αλλά λίγο σκληρή (ΔΕΝ χρειάζεται άλλο νερό)
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, τώρα η ζύμη μας θα γίνει αφράτη
την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10'
κόβουμε σε 4 κομμάτια (400γρ.) το κάθε ένα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε ήσυχα για 5' περίπου
ρολάρουμε την κάθε μπαλίτσα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε ήσυχα για 5' περίπου
ανοίγουμε σε μεγαλύτερα ρολά όσο είναι το ταψί μας και τα αφήνουμε 5'
χαράζουμε όχι κάτω κάτω το κάθε ρολό και με ένα πινέλο τα βρέχουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180c για 30΄, βάζουμε μέσα στο φούρνο δοχείο με νερό, γιατί, τα παξιμάδια θέλουν υγρασία την ώρα του ψησίματος.
ξαναβάζουμε μέσα στο ταψί τις φετούλες και ψήνουμε για 30'-40' ακόμα στους 170c μέχρι να φρυγανιστούν
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου