Red Velvet
υλικά για 3 παντεσπάνια:
1 κουπ. καλαμποκέλαιο
2 κουπ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουπ. φρ. γάλα
1 κ.σ. ξύδι
21/2 κουπ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. baking powder
1 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες
1/4 κ.γλ. αλάτι
εκτέλεση για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε με μίξερ, το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη για 2'-3'. Προσθέτουμε χτυπώντας τα αυγά και το χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα στο γάλα το ξύδι.(ξινόγαλο)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το κακάο την σόδα, το baking powder, τις βανίλιες και το αλάτι.
Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα των αυγών, λίγο από το αλεύρι, λίγο από το ξινόγαλο και χτυπάμε, συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε τρία ταψάκια 22∅, αφού πρώτα τους καλύψουμε τον πάτο με λαδόκολλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175c για 20'-30'.
Όταν κρυωσουν και ξεφορμάρουμε τα παντεσπάνια, αφαιρούμε ενα λεπτό στρώμα απο το κάθε παντεσπάνι για να έχουμε ψίχουλα για την διακόσμηση της τούρτας.
υλικά για την κρέμα:
600 γρ. τυρί κρέμα
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωμ.
2 κουπ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
εκτέλεση για την κρέμα:
Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί για 2'-3'. Προσθέτουμε χαμηλώνοντας την ενταση του μίξερ, σιγά σιγά την άχνη και την βανίλια. Χτυπάμε λιγο ακόμα σε δυνατή ταχύτητα και θα έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Σκεπάζουμε και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
εκτέλεση:
Διακοσμούμε την τούρτα όπως μας αρέσει😉
👌
Καλή επιτυχία!
😋
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου