υλικά:
230γρ. βούτυρο
100 ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
400γρ. αλεύρι
4-5 μήλα (στάρκιν, γκολντεν, φουτζι)
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. βούτυρο
1κ.γλ χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μαρμελάδα (ότι σας αρέσει)
εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 2' περίπου
προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα
ρίχνουμε και το αλεύρι με την βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα
μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα
τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον για 30'
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο να σωταρίστουν
προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε
ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε
σε 5' περίπου είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από την φωτιά για να κρυώσουν
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, κρατάμε ένα μικρό κομμάτι, την υπόλοιπη την ανοίγουμε όσο είναι το σκεύος της ταρτιέρας μας.
Βάζουμε το φύλλο της ζύμης μέσα στην ταρτιέρα
ρίχνουμε την μαρμελάδα και την απλώνουμε
προσθέτουμε τα μήλα και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
Ανοίγουμε το κομμάτι της ζύμης που είχαμε κρατήσει, κόβουμε σε λωρίδες και στολίζουμε το πάνω μέρος της τάρτας.
Ψήνουμε στους 175-180c για 40΄περίπου
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη
Καλή απόλαυση
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου