Νιόκι (Gnocchi)
υλικά για τα Νιόκι:
2 πατάτες πλυμένες και βρασμένες με την φλούδα
1 αυγό
11/2-2 κούπες αλεύρι
αλάτι - πιπέρι
εκτέλεση
Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν με ένα μαχαίρι τις τρυπάμε και δεν νιώθουμε καμία αντίσταση. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε.
Προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και παράλληλα ζυμώνουμε.
Την ζύμη μας δεν πρέπει να την δουλέψουμε πολλή ώρα, γιατί θα βγάλει το άμυλο της η πατάτα και θα γίνει η ζύμη σαν μαστίχα.
Βάζουμε την ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε τρία τέσσερα κομμάτια.
Ανοίγουμε σε κορδόνια 1-2 εκ.
Κόβουμε ανά 1 εκ. περίπου.
Τα τοποθετούμε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όποια νιόκι ανεβαίνουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα.
Εδώ τα έχω συνδυάσει με σοταρισμένο κρεμμύδι, φρέσκα μανιτάρια, σπανάκι και κεφαλοτύρι.
Καλή απόλαυση!
*Μπορείτε να τα συνδυάσετε με κόκκινη σάλτσα και φρέσκο βασιλικό, με πέστο βασιλικού και με όποια άλλη σάλτσα εσείς προτιμάτε*
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου